Invertertechniek

Het Inverter systeem dankt haar naam aan de toegepaste inverter compressor die traploos en zeer snel elk gewenst koel- of verwarmingsvermogen kan leveren tussen 0% en 100%. Hierdoor wordt veel energie bespaard en wordt een comfortabel binnenklimaat gecreëerd door een constante uitblaastemperatuur zonder tocht. Oftewel: meer comfort tegen lagere gebruikskosten.

Geavanceerde techniek voor hoge rendementen
Afhankelijk van capaciteit is de buitenunit van het inverter systeem uitgerust met een Rotary of Scroll compressor. Beide compressoren staan garant voor hoge rendementen.

DC Rotary compressor
De DC motor van de rotary compressor is voorzien van een speciale wikkelmethode die zorgt voor een motorrendement van 96%. Daarnaast ontstaat er door toepassing van neodymium magneten in de rotor van de DC motor een krachtig magnetisch koppel dat samen met het reluctantiekoppel resulteert in een minimaal wrijvingsverlies. Het resultaat is een invertercompressor met een zeer hoog rendement.

Nieuwe Scroll compressor
De nieuwe scroll compressoren zijn uitgerust met een speciaal ‘Frame Compliance Mechanism’ waardoor axiale bewegingen van de rotor onder de stator mogelijk zijn. De zogenaamde lek- en wrijvingsverliezen (als gevolg van zwaartekracht) worden tot een minimum beperkt waardoor ook bij deze invertercompressor een zeer hoog rendement wordt verkregen.

http://www.xlklima.nl/wp-content/uploads/2012/01/Inverter-VS-aanuit.jpg

  • XL Klima
  • Minkmaatstraat 112
  • 7514 EG Enschede
  • Tel 053 432 32 61
  • Fax 053 434 03 64
  • info@xlklima.nl